Tonet Sandalye

Tonet Sandalye

Tonet sandalye, görücüye çıktığı 1859’dan 1930’a kadar 50 milyonu aşan bir satış gerçekleştirmiştir. İlk göründüğü Paris Fuarı’nda, 57 metre yükseklikten yere bırakılan sandalyenin hasar görmediğini biliyor muydunuz?

Michael Thonet tarafından tasarlanan Tonet Sandalye, No.14 adıyla çıktığı ilk modeli ile mobilya dünyasında yeni bir akım başlattı. Thonet farklı deneylerle ahşabın bükülerek daha estetik modeller ortaya çıkardığına inanıyordu. Birçok farklı denemeden sonra en doğru olan yöntemi nihayet bulabilmişti. Basınçlı bir buhara maruz bıraktığı tahta çubukları özel bir kalıp yardımıyla bükmeyi başararak, kendi ismini alacak bu tasarım yöntemini keşfetmiş oldu.

Paris Fuarı sonrası ilk önce Liechtenstein Sarayı ve Schwarzenberg Sarayı için mobilya siparişleri almaya başladı ve Viyana kafe kültürünün vazgeçilmez bir ögesi olmayı başardı. Tonet sandalye, gösterdiği başarıyla mobilya sektörüne farklı bir dinamik kazandırmıştır. Böylece eski, ağır ve oymalı modeller artık geleneksel olmaya başlayarak modern mobilya çağı başlamış oldu.

Aslında Tonet sandalye mobilya sektöründe demonte mobilya anlayışının başlangıcı sayılabilir.  Sadece 6 parçadan oluşan Tonet sandalye; 36 adet parçasını koydukları bir metreküplük bir kutuya paketlenerek, sandalyelerin dünyaya ihraç edilmesine ve olduğu yerde monte edilmesine katkı sunmuş ve bugün ki sektörün öncülerinden olmuştur.

Bilinen Bütün Dekorasyon Stillerine Uygun Tasarım

Tonet sandalye, 1800’lü yılların ortasında başlayan modernleşmeyi bugüne kadar taşımıştır. Günümüzün en popüler dekorasyon stillerine mükemmel uyum sağlama esnekliği ve yuvarlak hatlara sahip oluşu ile tasarımda istenen yaratıcılığı sağlayabilen bir mihenk taşı olmuştur. Tonet Sandalye, bugün halen mobilya sektörünün olmazsa olmazlarındandır.

Farklı tasarım ahengi ve ahşabın en zorlu halini harika bir sanat eserine dönüştüren bu tasarım, popüler bir iç mimari ve dekorasyon ögesi olarak kataloglarda başrol oynamaktadır.

Yetenek ve Zanaat

Ünver Mobilya, 1975 yılından bu yana ürettiği bütün modeller ile yaşam alanları ve kurumsal firmaların ihtiyacı olan masa ve sandalye tasarımlarını; kalite, yaratıcılık ve müşteri memnuniyeti odağında gerçekleştirmiştir.

Kataloglarında bulunan farklı Tonet sandalye modelleri, Ünver Mobilya zanaatı ve ustalığı ile tasarımın birleşimi olan bir tecrübe ürünüdür. Farklı Tonet sandalye modelleri için web sitemizi ziyaret edebilir, daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.